Finanssikoutsit

OP Tampereen Finanssikoutsit ovat finanssialan nuoria asiantuntijoita, jotka opastavat omaa itsenäistä elämää ja taloudenpitoa aloittelevia nuoria tärkeistä taloustaidoista sosiaalisessa mediassa ja YouTubessa.

Finanssikoutsi Anna

”Moikka! Olen Anna ja työskentelen OP Tampereessa yhteyshenkilönä hoitaen omaa asiakassalkkua. Tiivistettynä, huolehdin, että kaikilla asiakkaillani on käytössään heidän tarpeisiinsa sopivat ja ajantasaiset palvelut. Mielestäni talousasiat kuuluvat ihan jokaiselle. Tämän takia haluan jakaa omia vinkkejä sekä huomioita, jotta sinä voit poimia sopivat jutut omaan talouteesi. Usko pois, samoja asioita me kaikki pyörittelemme mielessämme.”

”Mun vapaa-aika menee lähinnä urheillessa ja poikani kanssa touhuillessa. Tykkään myös matkustaa ja usein vietän lomani ulkomailla. Olen huomannut, että liikunta ja matkustaminen vievät paljon rahaa. Säästämisen ohella olen alkanut miettimään, miten voisin pienentää kuluja. Nykyään lomalle lähtiessä vertailen lentojen ja hotelleiden hintoja ja haen edullisinta lähtöpäivää. En osta enää valmismatkoja. Parhaimman reissun saa, kun paketoi sen ihan itse. Otin myös uuden haasteen vastaan. Irtisanoin salijäsenyyteni ja tilalle tulivat juoksulenkit ja kotijumppa. Muutama kymppi salijäsenyydestä tekee vuodessa todella ison säästön. Ei ne suuret tulot, vaan pienet menot.”

Finanssikoutsi Jenni

”Moi! Olen Jenni ja työskentelen OP Tampereen yritys- ja yhteisöpalveluiden maksuliiketiimissä asiakkuusasiantuntijana. Mun tehtävä on varmistaa, että meidän yritysasiakkaiden verenkierto toimii eli yrityksen maksuliike pyörii mahdollisimman hyvin. Meidän kautta yritysasiakas saa esimerkiksi monipuoliset maksupalvelut käyttöönsä, on yrityksen omat asiakkaat sitten kivijalkamyymälässä tai verkkokaupassa. Pyrimme aina siihen, että yritysasiakkaillamme on heille sopivat palvelut käytössään tukemassa yhtiön liiketoimintaa.”

”Moni nuori voi kokea talousasiat vieraiksi tai vaikeiksi. Finanssikoutsina haluan auttaa siinä, että talousasiat tulevat tutuiksi. Mun mukana pääset myös näkemään millaista työni on yrityspankissa ja tutustumaan meidän arkeen siellä.”

”Mun talousvinkki on: Aloita säästäminen NYT. Monesti ajatellaan, että ei voi aloittaa säästämistä, koska säästettävä summa on pieni. Säästämisen voi aloittaa millä summa tahansa. Tärkeintä on tehdä sitä säännöllisesti. Itse aloitin säästämisen nuorempana rahastoon kympillä kuukaudessa. Pienistä puroista syntyy iso virta!”

Finanssikoutsi Noora H.

”Moi! Olen Noora H. ja työskentelen OP Tampereessa sijoituspäällikkönä. Mulla on oma asiakassalkku, johon kuuluvien asiakkaiden pankkiasioita hoidan laajasti. Pääpainona on kuitenkin sijoitusasiat ja asiakkaiden vaurastuttaminen. Pyrin varmistamaan, että mun asiakkailla on käytössään heille parhaiten sopivat ja omien tavoitteiden mukaiset ratkaisut niin nykyhetkessä kuin jatkossakin.”

”Mä toivoisin, että säästäminen ja talousasiat olisivat jatkossa vähän vähemmän arempi aihe ja haluankin kannustaa kaikkia keskustelemaan niistä avoimesti. Säästäminen on meidän jokaisen oikeus, koska mitenpä muutenkaan niitä omia haaveita pääsisi toteuttamaan. Mun vinkki onkin simppeli: Tee päätös säästämisen aloittamisesta, niin oot heti askeleen lähempänä omien unelmien toteuttamista. Mikään summa ei ole liian pieni tai suuri vaan kaikki on kotiinpäin.”

Finanssikoutsi Noora M.

”Moikka! Mä oon Noora M. ja työskentelen OP Tampereessa asuntokauppojen parissa. Työtehtäviini on aikaisemmin kuulunut laajalla skaalalla uudet asiakkuudet, säästäminen ja sijoittaminen sekä erilaisissa tapahtumissa edustaminen. Oletkin mahdollisesti voinut bongata mut keikalla kollegojeni kanssa jossain päin Pirkanmaata. Talousasioissa opastaminen on tuttua puuhaa koko työurani ajalta, joten koutsina toimiminen tuntuu luonnolliselta.”

”Säästämisen tärkeyttä ei voi korostaa liikaa, mutta elämästä pitää osata myös nauttia. Jokaisesta tulosta siivu säästöön poikimaan, jolloin voi hyvällä omallatunnolla kuluttaa myös muihin asioihin. Erittäin tärkeää on myös säästää puskuria yllättävien menojen varalle ja tämä koskee ihan jokaista meistä. Näin sijoituksia ei tarvitse lunastaa tiukassakaan tilanteessa. Itse tykkään säästää useita asioita varten ja sijoitusten lisäksi säästänkin kuukausittain reissutilille. Nimensä mukaisesti tilille säästetyt varat sijoitan uusiin kokemuksiin. Vaikka raha ei tuo onnea, se helpottaa elämää kummasti!”

”Vapaa-ajalla harrastan monipuolisesti liikuntaa. Erityisesti kaikki ulkoilmaurheilu on lähellä sydäntä. Lomilla tykkään matkustella ulkomailla, mutta myös kotimaassa. Säästövinkkinä suosittelenkin lähimatkailua kotimaassa. Lompakko ja ilmasto kiittää! ”

Finanssikoutsi Ossi

”Moro! Mä oon Ossi. Mun työnkuva on melkoisen laaja. Siihen kuuluu muun muassa säästäminen ja sijoittaminen, rahoitus ja uudet asiakkuudet. Näiden teemojen pohjalta tapaan ja opastan asiakkaita. Säästämisen ja sijoittamisen sekä rahoituksen osalta pidän myös luentoja erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa, korkeakoulun kampuksillakin mut saattaa tavata. Työnkuvaan kuuluu paljon myös esiintyminen ja esillä oleminen Finanssikoutsin roolissa. Vapaa-aikana tykkään liikkua ja seurata taloutta.”

”Mun mielestä on tärkeää, että jo nuorena opitaan talouteen liittyviä perusasioista ja taitoja. Niillä pärjää pitkälle elämässä ja todennäköisesti myöhemmin huomaa, kuinka paljon opituista taidoista oli hyötyä. Haluankin Finanssikoutsina olla auttamassa nuoria oppimaan ja ymmärtämään talousasioita. Mun talousvinkki kuuluu näin: Jos haluat vaurastua, aloita säästäminen heti. Aloittamisen lykkäämisellä on iso merkitys säästöjesi kertymiseen.”

Finanssikoutsi Saara

”Heippa! Mä oon Saara ja työskentelen OP Tampereessa asiakasneuvojana. Otan asiakkaita vastaan aikavarauksella, puhelimitse ja verkkoneuvottelun avulla. Mun erityisosaamisalueeseen kuuluvatkin uusien asiakkaiden pankkipalveluiden avaaminen, henkilöasiakkaiden ja erityisesti alaikäisten pankkipalveluista huolehtiminen ja säännöllinen säästäminen. Lisäksi saan toimia Finanssikoutsin roolissa.”

”Vapaa-ajalla mut saattaa löytää Pyynikin portaista hikoilemassa tai nautiskelemassa elämästä hyvän ruuan ja juoman merkeissä. Mun mielestä yksi Finanssikoutsin tärkeimmistä tehtävistä on olla auttamassa nuoria oman talouden hallinnassa ja vaurastumisen alkuun pääsemisessä. Mun säästövinkki: Osta osakkeita silloin, kun graafit hehkuvat punaisella. Ajan kuluessa väri saattaa muuttua niin kauniin vihreäksi, jolloin taputat itseäsi olkapäälle!”

Finanssikoutsi Taru

”Moikka! Mä oon Taru, reippaalla ja positiivisella asenteella varustettu asiakaspalvelun ammattilainen. Työskentelen OP Tampereessa asiakasneuvojana Neuvontapalvelut-tiimissä. Meidän tiimi keskittyy henkilöasiakkaiden päivittäisten pankkipalveluiden hoitamiseen ja sen varmistamiseen, että kaikilla asiakkailla on oikeanlaiset palvelut käytössään. Työssäni pääsen kiertämään erilaisia konttoreita ympäri Tamperetta ja lisäksi autan erilaisissa tapahtumissa. On huippua, kun pääsee näkemään meidän asiakkaita!”

”Itsellenikin pankkijutut ja kaikki finanssialan termit olivat aluksi ihan hepreaa, mutta onneksi sain työtovereiksi aivan huiput tyypit, jotka neuvoivat mua mielellään alkuun. Laitoin myös omat pankkiasiat samalla järjestykseen, kun tulin pankkiin töihin. Nyt haluaisinkin auttaa kaikkia nuoria jotka kipuilevat omien taloustaitojensa kanssa. Minulta voi rohkeasti kysyä mitä vaan –  kysyvä ei tieltä eksy!”

”Ite oon huomannu käteväksi työkaluksi OP-mobiilin, sillä siellä pystyy seuraamaan omaa rahankäyttöään, tarkistamaan sijoitusten tilanteen ja tekemään vaikka vahinkoilmoituksen jos sattuu käymään köpelösti. Ja mikä tärkeintä, OP-mobiilissa voit laittaa nopeasti ja helposti viestiä jos jokin askarruttaa!
Toivottavasti törmätään joskus!”

Finanssikoutsi Valtteri

”Terve vaan, oon Finanssikoutsi Valtteri. Mä autan asiakkaita päivittäisten raha-asioiden kanssa ja neuvon myös säästämisen ja sijoittamisen suhteen. Työtehtäviin kuuluu monipuolisesti myös opiskelijayhteistyö kampuksilla. Lisäksi oon mukana erilaisissa tapahtumissa ympäri Pirkanmaata, joissa autan asiakkaita pankkiasioissa just kyseisessä paikassa ja siinä samaisessa hetkessä.”

”Haluun olla koutsina ehdottomasti tukemassa ja auttamassa nuoria pankkiasioiden suhteen, koska mun mielestä Suomeen on juurtunut huono tapa, ettei talousaiheista puhuta hirveästi edes kotona. Juurikin nuorena näihin asioihin tarvitaan erityisesti apua. Oma talousvinkkini sulle on, että tee päätös säästämisen aloittamista. Esimerkiksi rahastoihin on helppo säästää kuukausittain. Päätös aloittamisesta on juurikin se tärkein vaihe, kun puhutaan säästämisestä!”

”Vapaa-ajalla tulee paljon nähtyä kavereita ja keksitään aina heidän kanssaan jotain yhteistä tekemistä viikonlopuille. Oon myös ollu pienestä pitäen kova seuraamaan ja harrastamaan urheilua. Lähimpänä sydäntä on jääkiekko sekä jalkapallo, mitä tulee itsekin harrastettua ja seurattua tarkasti!”