Finanssikoutsit

OP Tampereen Finanssikoutsit ovat finanssialan nuoria asiantuntijoita, jotka opastavat omaa itsenäistä elämää ja taloudenpitoa aloittelevia nuoria tärkeistä taloustaidoista sosiaalisessa mediassa ja YouTubessa.

Finanssikoutsi Anna

”Moikka! Olen Anna ja työskentelen OP Tampereessa yhteyshenkilönä hoitaen omaa asiakassalkkua. Tiivistettynä, huolehdin, että kaikilla asiakkaillani on käytössään heidän tarpeisiinsa sopivat ja ajantasaiset palvelut. Mielestäni talousasiat kuuluvat ihan jokaiselle. Tämän takia haluan jakaa omia vinkkejä sekä huomioita, jotta sinä voit poimia sopivat jutut omaan talouteesi. Usko pois, samoja asioita me kaikki pyörittelemme mielessämme.”

”Mun vapaa-aika menee lähinnä urheillessa ja poikani kanssa touhuillessa. Tykkään myös matkustaa ja usein vietän lomani ulkomailla. Olen huomannut, että liikunta ja matkustaminen vievät paljon rahaa. Säästämisen ohella olen alkanut miettimään, miten voisin pienentää kuluja. Nykyään lomalle lähtiessä vertailen lentojen ja hotelleiden hintoja ja haen edullisinta lähtöpäivää. En osta enää valmismatkoja. Parhaimman reissun saa, kun paketoi sen ihan itse. Otin myös uuden haasteen vastaan. Irtisanoin salijäsenyyteni ja tilalle tulivat juoksulenkit ja kotijumppa. Muutama kymppi salijäsenyydestä tekee vuodessa todella ison säästön. Ei ne suuret tulot, vaan pienet menot.”

Finanssikoutsi Katariina

”Moikka, mä oon Katariina ja täällä OP Tampereessa hoidan monenmoista työtehtävää. Otan asiakkaita vastaan konttorilla, kun he haluavat avata meille palveluita tai siirtää pankkisuhteensa kokonaan meille. Lisäksi käyn tiimini kanssa opastamassa nuoria taloustaidoissa ja vanhempia ihmisiä sähköisten palveluiden parissa ympäri Pirkanmaata. Kierrämme myös messuilla ja tapahtumissa, ja teemme sosiaaliseen mediaan sisältöä.”

”Finanssikoutsina oon sen takia, että itse olin nuorempana ihan pihalla näistä pankkiasioista ja olis ollut kiva, että joku olisi vähän valaissut mua asiassa, jos toisessa. Kantapään kautta oppineena, oon täällä juuri sua varten! Ja mun talousvinkki: Kuuntele sijoituspodeja! Julia Thurenin melkein kaikki rahasta, Mimmit sijoittaa ja Taloudellinen mielenrauha kuuluu omiin suosikkeihin. Niistä saa helposti ammennettua tietoa esimerkiksi säästämisestä.”

Finanssikoutsi Olli

”Moro, mä olen Olli ja toimin asiakasneuvojana OP Tampereessa. Työnkuvaani kuuluu henkilöasiakkaiden tapaaminen niin konttorilla kuin ”kentälläkin”. Työskentelen Uusasiakastiimissä, joten minut voi tavata OP Tampereen pisteellä niin erilaisilla messuilla kuin korkeakoulujen kampuksillakin. Raha-asiat ja niistä huolehtiminen ovat tärkeitä meille kaikille ja koen olevani etuoikeutettu saadessani auttaa ja opastaa nuoria tärkeiden asioiden äärellä myös Finanssikoutsina.”

”Mulla on muutama talousvinkki, joka pätee niin nuoreen kuin varttuneempaankin. Ensimmäiseksi, harkitse. Aina uutta ostosta tehdessä harkitse: Laske riittävätkö sinun rahat kyseiseen hankintaan ja mikäli vastaus on kyllä, harkitse silti vielä kertaalleen. Tämän jälkeen tee ostopäätös. Toiseksi, älä ota pikavippejä. Hankintojen rahoittaminen pikavipeillä ei ole järkevää. Kolmanneksi, aloita säästäminen. Säästämiseen ei tarvita suurta alkupääomaa. Kun rahaa on säästössä, yllättävät menot eivät pääse kaatamaan taloutta. Säästämisen voi aloittaa laittamalla palkasta sivuun joka kuukausi esimerkiksi 50 euroa rahastoon tai rinnakkaiselle pankkitilille. Mä myös autan mielelläni just sulle sopivan yksilöllisen säästösuunnitelman teossa!”

Finanssikoutsi Ossi

”Moro! Mä oon Ossi. Mun työnkuva on melkoisen laaja. Siihen kuuluu muun muassa säästäminen ja sijoittaminen, rahoitus ja uudet asiakkuudet. Näiden teemojen pohjalta tapaan ja opastan asiakkaita. Säästämisen ja sijoittamisen sekä rahoituksen osalta pidän myös luentoja erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa, korkeakoulun kampuksillakin mut saattaa tavata. Työnkuvaan kuuluu paljon myös esiintyminen ja esillä oleminen Finanssikoutsin roolissa. Vapaa-aikana tykkään liikkua ja seurata taloutta.”

”Mun mielestä on tärkeää, että jo nuorena opitaan talouteen liittyviä perusasioista ja taitoja. Niillä pärjää pitkälle elämässä ja todennäköisesti myöhemmin huomaa, kuinka paljon opituista taidoista oli hyötyä. Haluankin Finanssikoutsina olla auttamassa nuoria oppimaan ja ymmärtämään talousasioita. Mun talousvinkki kuuluu näin: Jos haluat vaurastua, aloita säästäminen heti. Aloittamisen lykkäämisellä on iso merkitys säästöjesi kertymiseen.”

Finanssikoutsi Saara

”Heippa! Mä oon Saara ja työskentelen OP Tampereessa asiakasneuvojana. Otan asiakkaita vastaan aikavarauksella, puhelimitse ja verkkoneuvottelun avulla. Mun erityisosaamisalueeseen kuuluvatkin uusien asiakkaiden pankkipalveluiden avaaminen, henkilöasiakkaiden ja erityisesti alaikäisten pankkipalveluista huolehtiminen ja säännöllinen säästäminen. Lisäksi saan toimia Finanssikoutsin roolissa.”

”Vapaa-ajalla mut saattaa löytää Pyynikin portaista hikoilemassa tai nautiskelemassa elämästä hyvän ruuan ja juoman merkeissä. Mun mielestä yksi Finanssikoutsin tärkeimmistä tehtävistä on olla auttamassa nuoria oman talouden hallinnassa ja vaurastumisen alkuun pääsemisessä. Mun säästövinkki: Osta osakkeita silloin, kun graafit hehkuvat punaisella. Ajan kuluessa väri saattaa muuttua niin kauniin vihreäksi, jolloin taputat itseäsi olkapäälle!”

Finanssikoutsi Tiia-Maria

”Olen Tiia-Maria ja työskentelen varainhoitajana OP Privatessa. Minulla on oma asiakassalkku ja hoidan asiakkaideni pankkiasioita, mutta pääpaino on vahvasti heidän sijoitusasioiden hoitamisessa. Minusta on äärimmäisen tärkeää, että jo nuorille opetetaan taloustaitoja, koska oman talouden hallinta on iso osa aikuisuutta. Vinkkinäni onkin, että säästäminen kannattaa aloittaa jo nuorena, koska sijoitusaika on silloin hyvin pitkä ja näin ajan mittaan kertyvä pottikin kasvaa suureksi.”

Finanssikoutsi Valtteri

”Terve vaan, oon Finanssikoutsi Valtteri. Mä autan asiakkaita päivittäisten raha-asioiden kanssa ja neuvon myös säästämisen ja sijoittamisen suhteen. Työtehtäviin kuuluu monipuolisesti myös opiskelijayhteistyö kampuksilla. Lisäksi oon mukana erilaisissa tapahtumissa ympäri Pirkanmaata, joissa autan asiakkaita pankkiasioissa just kyseisessä paikassa ja siinä samaisessa hetkessä.”

”Haluun olla koutsina ehdottomasti tukemassa ja auttamassa nuoria pankkiasioiden suhteen, koska mun mielestä Suomeen on juurtunut huono tapa, ettei talousaiheista puhuta hirveästi edes kotona. Juurikin nuorena näihin asioihin tarvitaan erityisesti apua. Oma talousvinkkini sulle on, että tee päätös säästämisen aloittamista. Esimerkiksi rahastoihin on helppo säästää kuukausittain. Päätös aloittamisesta on juurikin se tärkein vaihe, kun puhutaan säästämisestä!”

”Vapaa-ajalla tulee paljon nähtyä kavereita ja keksitään aina heidän kanssaan jotain yhteistä tekemistä viikonlopuille. Oon myös ollu pienestä pitäen kova seuraamaan ja harrastamaan urheilua. Lähimpänä sydäntä on jääkiekko sekä jalkapallo, mitä tulee itsekin harrastettua ja seurattua tarkasti!”